Vi står klar med professionel køberrådgivning, som hjælper dig sikkert og trygt gennem hele processen.

Vi gennemgår købsaftalen med alle de relevante dokumenter, som vi modtager direkte fra ejendomsformidleren. Vi rådgiver dig om de juridiske forhold, du, som køber af den specifikke ejendom, skal være særligt opmærksom på.

Husk derfor, at det er vigtigt, at du inden underskrift på købsaftalen får indsat et advokatforbehold, som bør være formuleret med følgende ordlyd:

”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest den … dato … kl. 16.”

Advokatforbeholdet sikrer, at du gratis kan springe fra handlen, såfremt vi i forbindelse med vores gennemgang af købsaftalen og dokumenterne opdager forhold ved ejendommen, som vi ikke anbefaler dig at acceptere.

Vi tjekker, at sælger har udleveret alt nødvendigt materiale. Vi gennemgår det hele meget grundigt, herunder bl.a. tingbogen og tinglyste servitutter, BBR, byggetilladelser, tilstandsrapport og elinstallationsrapport, tilbud på ejerskifteforsikring m.v., og vurderer den juridiske betydning af indholdet.

I modsætning til anvendelse af den lovbestemte 6 hverdages fortrydelsesret, er anvendelse af advokatforbeholdet gratis.  Hvis man bruger fortrydelsesretten, koster det 1% af købesummen, altså den pris, du skulle give for boligen, hvis du ikke havde fortrudt.

Advokatforbeholdet giver også mulighed for, at vi kan meddele ejendomsformidleren, at handlen alene kan godkendes med yderligere betingelser, præciseringer eller lignende, som måske skal forhandles – alt naturligvis efter aftale med dig.  

Når handlen er godkendt og alle betingelser er opfyldt, og fortrydelsesretten er udløbet, er handlen endelig.

Derfra sørger vi naturligvis for, at du kommer sikkert i mål med både tinglysning af skøde, refusionsopgørelse m.v.

Husk, at vi tilbyder faste priser på køberrådgivning. Se mere på Ejendomshandel og boligrådgivning 

Ovenstående er en nyhedstekst, som ikke kan erstatte juridisk rådgivning. Vi påtager os ikke ansvar for skade eller tab, der direkte eller indirekte kan henføres til artiklen eller anvendelse i henhold til artiklen.

For yderligere information, rådgivning og hjælp kontakt os på skj@skj-advokat.dk, eller tlf. 75520822.

Du er også velkommen til at kontakte en af vores boligadvokater direkte Advokat Majken Dybbro Hansenmdh@skj-advokat.dk  eller Advokater – Skjøde Knudsen & Partnere (skj-advokat.dk).

Kontakt os i dag

Send mail Ring til os